ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη - Μηταράκης: Κλείνει η δημοτική δομή προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Μυτιλήνη - Μηταράκης: Κλείνει η δημοτική δομή προσφύγων στον Καρά Τεπέ
INTIME NEWS

Το τέλος της δημοτικής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα με επιστολή του στο Δήμο Μυτιλήνης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη έχοντας όπως σημείωσε «ολοκληρώσει το έργο της αντιμετώπισης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της σοβαρής κρίσης που προκάλεσε η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας».

Υπενθυμίζεται ότι η δομή λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια σε οικόπεδο όπου είχε δημιουργηθεί από το Δήμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και φιλοξενεί σήμερα 970 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι μέλη οικογενειών και ευάλωτων κατηγοριών. «Η τελευταία μέρα της λειτουργίας του θα είναι η 31η Δεκεμβρίου και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση» τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο stonisi.gr.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι «η Μόρια πλέον είναι ένα κακό παρελθόν». Όπως είπε σύντομα θα αποφασιστεί και το μέλλον του κυρίως χώρου, του παλιού στρατοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Από το Δήμο Μυτιλήνης, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής περιμένουμε δυο πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Την μελέτη ανασύστασης του καμένου και κατεστραμμένου ελαιώνα γύρω από τον κυρίως καταυλισμό της Μόριας. Και την εισήγηση του σχετικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών των ελαιώνων αυτών τόσο για τη χρήση τους ως καταυλισμός όσο και για τη ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους από την πυρκαγιά. Το ίδιο μέσω του Δήμου Μυτιλήνης θα γίνει και για τις αποζημιώσεις των επιχειρηματιών που δεν λειτούργησαν κατά μήκος του κατειλημμένο δρόμου τις τελευταίες 10 μέρες», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ