Πέτσας: Ο κατάλογος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας είναι στο τραπέζι
Ανανεώθηκε:
Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι στο τραπέζι και ο κατάλογος των κυρώσεων θα συζητηθεί και στο σημερινό Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.
Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως ζητούμενο είναι το πότε θα ενεργοποιείται ο κατάλογος των κυρώσεων, αυτό θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας ανέφερε τα εξής:
«Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση πορεύτηκε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ ο πρωθυπουργός συνόψισε τη θέση μας στη φράση «σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».
Η απόσυρση του Ορούτς Ρέις και των τουρκικών πολεμικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα αποτέλεσε θετικό σήμα.
Και εκδηλώθηκε από την Άγκυρα πρόθεση επιστροφής στις διερευνητικές επαφές.
Σε κάθε περίπτωση, η τουρκική προκλητικότητα - η οποία, άλλωστε, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα - θα τεθεί στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Και μαζί με την πρόθεση όλων των κρατών-μελών για συνεργασία και πρόοδο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, υπάρχει στο τραπέζι ένα σαφές πλαίσιο κυρώσεων.
Είναι στο χέρι της Τουρκίας ποιο δρόμο θα ακολουθήσει: έμπρακτη, ειλικρινή, αποκλιμάκωση, ή κυρώσεις».
Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στα Χανιά
20:29
Ουκρανία: Δώδεκα οικισμοί τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου
20:18
«Δεν τίθεται θέμα» στρατιωτικής συμμετοχής της Γερμανίας σε επιχειρήσεις στον Κόλπο, λέει ο Μερτς
20:11
Κάλας: «Όχι προς το παρόν» στην επέκταση της ASPIDES στα Στενά του Ορμούζ - «Πράσινο φως» για ενίσχυση στην Ερυθρά Θάλασσα
20:05