ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Βουλής για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Βουλής για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πιστή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σοβαρά ζητήματα κοινοβουλευτικής τάξης και καλής νομοθέτησης που προκύπτουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο επιγράφεται δις ως «Κώδικας», χωρίς να είναι τέτοιος, ενώ δεν έχει τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπονται στο νόμο σε σχέση με την προετοιμασία και εκπόνησή του. Προς τούτο, καλούν τον Πρόεδρο της Βουλής σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η κυβέρνηση στη νομοτεχνική του βελτίωση, να ζητήσει ο ίδιος γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

“Στο βαθμό που η ζητηθείσα από τον αρμόδιο Υπουργό νομοτεχνική βελτίωση που θα προσάρμοζε το ως άνω Σχέδιο Νόμου στο πραγματικό περιεχόμενό του δεν έχει συμβεί, παρά την επικείμενη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, σας παρακαλούμε πολύ, να προκαλέσετε γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σε σχέση με την ορθότητα της διατήρησης του τίτλου ως έχει ή την ανάγκη τροποποίησής του”, αναφέρουν.

Την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής υπογράφουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αναστασία Γκαρά.

Το νομοσχέδιο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) - Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις» εισάγεται αύριο, Τρίτη, προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ