ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις αντιδράσεις άλλαξε ο Πιερρακάκης τον τίτλο του νομοσχεδίου για την ψηφιοποίηση του κράτος

Μετά τις αντιδράσεις άλλαξε ο Πιερρακάκης τον τίτλο του νομοσχεδίου για την ψηφιοποίηση του κράτος
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση και μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε τον τίτλο του νομοσχεδίου για την ψηφιοποίηση του κράτους, αφαιρώντας τη λέξη “κώδικας”.

Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι το νομοσχέδιο δεν είναι “κώδικας” με τη συνταγματική έννοια του όρου και πως παρά το γεγονός ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής δεν θίγει τέτοιο ζήτημα, τροποποιεί με νομοτεχνική βελτίωση τον τίτλο του νομοσχεδίου. “Παρά το γεγονός ότι δεν θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα, ούτε η επιστημονική επιτροπή θέτει τέτοιο θέμα και από τη στιγμή που διαπιστώνεται συμφωνία στα περισσότερα άρθρα, αλλάζω τον τίτλο σε πνεύμα καλής θέλησης”, είπε.

Σημειώνεται ότι χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή των κ.κ. Γιάννη Ραγκούση, Μάριου Κάτση και Νατάσας Γκαρά προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα έκανε λόγο για σοβαρά ζητήματα κοινοβουλευτικής τάξης και καλής νομοθέτησης που προκύπτουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανέφεραν, το νομοσχέδιο επιγράφεται δις ως «Κώδικας», χωρίς να είναι τέτοιος, ενώ δεν έχει τηρηθεί καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπονται στο νόμο σε σχέση με την προετοιμασία και εκπόνησή του. Καλούσαν δε, τον κ. Τασούλα σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε νομοτεχνική του βελτίωση, να ζητήσει γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: "Μόλις αναγκάσαμε τον Πιερρακάκη να αλλάξει το όνομα του Νομοσχεδίου αφαιρώντας τη λέξη κώδικας από τον τίτλο. Η πρώτη προσπάθεια κατασκευής κυβερνητικών και νομοθετικών fake news και hoaxes τελείωσε εδώ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ