ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Ράπτη: Άμεση ψυχολογική στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ζωή Ράπτη: Άμεση ψυχολογική στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Τις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκε χθες Δευτέρα, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δήμους που έχουν πληγεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι υποδομές του Νομού.

Η υφυπουργός Υγείας μετέβη και στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, όπου συνομίλησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τιμόθεο, ο οποίος εξέθεσε τις μεγάλες καταστροφές που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη, ενώ εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους συνδράμει η Εκκλησία στην ανακούφιση των πληγέντων.

Η κ. Ράπτη τόνισε την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την ψυχολογική στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία και διεμήνυσε πως η Πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους στηρίξει.

Στην συνέχεια, η υφυπουργός Υγείας μετέβη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για να συντονίσει τα κλιμάκια ψυχολόγων, ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών (προερχόμενοι από Αθήνα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο), τα οποία άμεσα θα επισκεφθούν τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους άστεγους πληγέντες, καθώς και τους επαγγελματίες της πόλης, ώστε να τους παρέχουν υποστήριξη στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Η υφυπουργός είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρη Κεχαγιά και τη συμμετοχή των βουλευτών Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα και Γιώργου Κωτσού, με τους οποίους ανέλυσαν διεξοδικά τα ζητήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών, ενώ επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική και ενημερώθηκε του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η Ζωή Ράπτη μετέβη και στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο επλήγη σφοδρότατα από την κακοκαιρία. Επισκέφθηκε μαζί με το Δήμαρχο Φάνη Στάθη το Κέντρο Υγείας της πόλης και διαπίστωσε την πλήρη καταστροφή του, μιας και βούλιαξε στα νερά του ποταμού, με αγνοούμενη ατυχώς μία 43χρονη φαρμακοποιό του Δήμου.

Οι κάτοικοι της πόλης εξέφρασαν στην υφυπουργό Υγείας την μεγάλη ανησυχία τους για την απώλεια του Κέντρου Υγείας, το οποίο θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να κατασκευαστεί σε άλλο σημείο της πόλης.

Η υφυπουργός συντόνισε μάλιστα με τους εθελοντές ψυχολόγους από το Νοσοκομείο Τρικάλων, την επιχείρηση ψυχικής υποστήριξης και διάσωσης δύο ηλικιωμένων από το χωριό Οξυά, οι οποίοι αρνούνται να απομακρυνθούν από την κατοικία τους.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Αριστοτέλη Σπάνια και παρουσία του κλιμακίου των Ψυχολόγων, σχεδιάστηκαν οι επισκέψεις στα καταστήματα των πληγέντων και η παρακολούθηση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τις επόμενες ημέρες, των προσώπων που χρειάζονται βοήθεια.

Η κ. Ράπτη τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε ενέργειά τους για τη στήριξη των ανθρώπων αυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ