ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Οκτάι σε Σακελλαροπούλου: Μάταιη προσπάθεια προπαγάνδας

Επίθεση Οκτάι σε Σακελλαροπούλου: Μάταιη προσπάθεια προπαγάνδας
AP Photo

«Τα λόγια της Ελληνίδας προέδρου είναι μόνο πρόκληση και μάταιη προσπάθεια προπαγάνδας», σχολίασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος την τοποθέτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Κύπρο

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις επικρίσεις του κατά της ΠτΔ με αφορμή το ταξίδι της στο Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, εξέφρασε την ενόχληση της Τουρκίας για την επίσκεψη και τις δηλώσεις της κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο, αυτή τη φορά.

«Η λύση στο Κυπριακό εξαρτάται από την επιστροφή της Ελλάδας στην πραγματικότητα αποκηρύσσοντας τη Μεγάλη Ιδέα. Σε αυτή την περίπτωση όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας περί 'τουρκικής εισβολής' είναι μια αστεία, μάταιη προπαγάνδα και πρόκληση», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι προς το συμφέρον όλης της χώρας αν η Πρόεδρος της Ελλάδας υιοθετήσει τον λόγο της ειρήνης και του διαλόγου αντί του πολέμου».

Από τη Μεγαλόνησο η ΠτΔ είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένταση που δεν στρέφεται βέβαια μόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπονομεύει ανοικτά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ