ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Εξετάζεται ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών των μεταναστών

Περιφέρεια Αττικής: Εξετάζεται ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών των μεταναστών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη μάχη ενάντια στα κυκλώματα trafficking ρίχνεται η Περιφέρεια Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη να κάνει γνωστό ότι μελετάται η δυνατότητα εφαρμογής ενός ηλεκτρονικού προγράμματος που θα λειτουργεί ως φύλακας - άγγελος των παιδιών των μεταναστών.

Μέσω αυτής της εφαρμογής τόσο οι ίδιοι οι ανήλικοι όσο και οι γονείς τους θα μπορούν να ενημερώνουν τις αρχές για κυκλώματα trafficking ή ακόμη και για ζητήματα που αφορούν την υγεία τους, βοηθώντας έτσι στην ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού.

«Μόλις τεθεί σε λειτουργία θα είναι ο φίλος ζωής και υγείας των αδυνάμων», είπε στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Αττικής, διευκρινίζοντας ότι η εφαρμογή αυτή «προωθείται» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ενημερώνοντας μαζί με τον Εθνικό Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών Ηρακλή Μοσκώφ, την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το μεγάλο πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων της Περιφέρειας, όπως στη δημιουργία μιας ειδικής δομής ψυχολογικής στήριξης και επανένταξης στην κοινωνία των θυμάτων trafficking, όπου θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά.

Η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε πρωτοβουλία συνεργασίας με τον Ειδικό Εισηγητή κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ανέφερε.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει δηλώσει παρούσα, με τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς που διαθέτει, κυρίως όμως με το κοινωνικό της πρόσωπο, και έχει θέσει τον πολίτη και τη μάχη ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό στο επίκεντρο, από την πρώτη ημέρα της δικής μας διοίκησης. Έχουμε υποσχεθεί να σταθούμε δίπλα στην πολιτεία, τόσο για την αντιμετώπιση της πάταξης του φαινομένου όπως και στο στάδιο επανένταξης των θυμάτων εμπορίας και εκμετάλλευσης», είπε.

«Αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις διωκτικές και προνοιακές αρχές με πρωτοβουλίες όπως αυτές που ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφέρειαρχης μαζί και με όλες τις άλλες δράσεις θα έχουμε κάνει μια μεγάλη αλλαγή», ανέφερε, από την πλευρά του ο Ηρακλής Μοσκώφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ