ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει» - Νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας

Βρούτσης: «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει» - Νομοθετική παρέμβαση ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Νομοθετική παρέμβαση για την εξ αποστάσεως εργασία- τηλεργασία για τους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως πανδημίας, προανήγγειλε στη Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για την τηλεργασία του 40% των εργαζομένων, λόγω κορωνοϊού, ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό ότι καταθέτει νομοσχέδιο τον επόμενο μήνα.

«Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, θα το ρυθμίσουμε στο μεγάλο νομοσχέδιο για τα εργασιακά τον επόμενο μήνα», ανέφερε.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση να κάνει λόγο για αποσπασματική νομοθέτηση που αλλάζει άρδην τον εργασιακό χάρτη της χώρας.

«Με τι διαφωνεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν διαφωνεί επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας, δεν μπορεί να αποσαφηνίσει γιατί διαμαρτύρεται; Η κυβέρνηση σε επίκαιρο χρόνο φέρνει τροπολογία για να δημιουργήσει περιβάλλον ασφάλειας για εργαζόμενους», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπουγάς και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θα υπερψηφίσει τη ρύθμιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ