ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόλτενμπεργκ: «Υπάρχει θετική εξέλιξη στις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας»

Στόλτενμπεργκ: «Υπάρχει θετική εξέλιξη στις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας»
AP Photo / Michael Kappeler

«Τουρκία και Ελλάδα έχουν επιδείξει θετική πρόοδο στις τεχνικές συζητήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε την Τετάρτη ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε: «Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει γίνει καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις στρατιωτικού περιεχομένου».

«Τουλάχιστον έξι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ στην έδρα του ΝΑΤΟ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στόχος η δημιουργία ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης με σκοπό την αποφυγή περιστατικών και ατυχημάτων στη θάλασσα ή τον αέρα», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος, επίσης, χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών.

«Όλες αυτές οι κινήσεις συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς. Οι γερμανικές προσπάθειες οδήγησαν στη χθεσινή συμφωνία για τη διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών, την οποία χαιρετίζω», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ ευχαρίστησε, παράλληλα, τον Πέδρο Σάντσεθ για την υποστήριξή του στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ για την αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με φον ντερ Λάιεν και Στόλτενμπεργκ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν είχε προγραμματισμένη επικοινωνία για τις 16:30 ώρα Ελλάδας με την κ. φον ντερ Λάιεν.

Αμέσως μετά στις 18:00 ώρα Ελλάδας έχει προγραμματίσει συνομιλίες με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ