Αντίστροφη μέτρηση για το προσφυγικό με το βέτο στο τραπέζι
Υπουργικό συμβούλιο την Πεμπτη, για να καθοριστεί η γραμμή της κυβέρνησης με την οποία θα προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργος με την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Ο πρωθυπουργος επιβεβαίωσε ότι το ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής στην Σμύρνη στις 7-8 Μαρτίου βρίσκεται στον αέρα λέγοντας ότι θα εξαρτηθεί από την Σύνοδο Κορυφής και θα συνεκτιμηθεί από κοινού με την Τουρκία το αν θα πρέπει να γίνει.
«Βούλησή μας είναι να γίνει αλλά θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στο Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η όποια απόφαση σχετίζεται με το εάν θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά την απειλή του βέτο από την χώρα μας για το προσφυγικό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην προηγούμενη σύνοδο καταφέραμε να διατυπωθεί ότι δεν είναι αποδεκτές μη συντονισμένες ενέργειες στα Βαλκάνια και εξ αυτού όλοι σήμερα βρίζουν την Αυστρία και όχι την Ελλάδα.
Κατηγόρησε δε τον Καγκελάριο της Αυστρίας Φάιμαν για σπασμωδικές κινήσεις υπό την απειλή της Ακροδεξιάς.
Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου: Σε κίτρινο συναγερμό σήμερα (20/08) σε 32 περιοχές της χώρας
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (20 Αυγούστου)
06:30
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
06:00
Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Εκπνέει αύριο (21/08) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
05:00