Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θετικό βήμα η συμφωνία για τις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας
Ανανεώθηκε:
«Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.
Νωρίτερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός είχε μακρά συνομιλία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ μετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.
SPONSORED
Ευρυτανία: Ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση όλμου που εντοπίστηκε σε δάσος
16:52
«Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών», λέει ο Ζελέσνκι
16:39
«Πρεμιέρα» για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας
16:30
Συμμορία στα Βορίζια: Θείος και ανίψια έκαιγαν ΙΧ και ελαιόδεντρα για να εκβιάζουν τους αγρότες
16:24