ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών - Εκλογές συμβουλίων χωρίς να κλείνουν τα σχολεία

Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών - Εκλογές συμβουλίων χωρίς να κλείνουν τα σχολεία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύο διατάξεις για την ενίσχυση των σχολείων κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, ενώ προβλέπονται πρόσθετα κονδύλια έως 118 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, με βάση το Άρθρο 10 ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για την ομαλή λειτουργία εκπαιδευτικών δομών τη σχολική χρονιά 2020-2021, μέσω του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα πρόσθετα κονδύλια αυτά είναι ύψους έως 118 εκ. ευρώ - επιπλέον των πρόσθετων κονδυλίων έως 200 εκ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού που προβλέφθηκαν με το Ν 4722/ΦΕΚ 177 Α’/15-9-2020. Τα κονδύλια αυτά προβλέφθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω του κορωνοϊού.

Στο Άρθρο 13, εξάλλου, προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σημειώνεται ότι περίπου 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν και σήμερα υπό κατάληψη, ενώ 94 μονάδες έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού, με συνέπεια να αναστείλουν τη λειτουργία τους τμήματα ή ολόκληρο το σχολείο.

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολεία έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 11:30, σήμερα, στα Προπύλαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ