ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηττοπαθή προσέγγιση καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο Βορίδης

Ηττοπαθή προσέγγιση καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο Βορίδης
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Ηττοπαθή προσέγγιση» και «ερμηνεία ήττας» στο διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Μάκης Βορίδης.

«Ο Ερντογάν αφού απέτυχε σε όλα τα μέτωπα που επιχείρησε να ανοίξει με την Ελλάδα παρακαλάει για το διάλογο, στον οποίο πάμε με δική μας ατζέντα και εσείς προεξοφλείτε διάφορα», είπε προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και σημείωσε πως ο διάλογος ήταν πάντα δεδομένος για την Ελλάδα.

«Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα κάνει πόλεμο και κατέληξε να παρακαλάει για να κάνουμε διάλογο με τους δικούς μας όρους κι αυτό εσείς το λέτε αποτυχία; Αυτό ο Ερτογάν δεν τολμάει να το πει στους δικούς του και το λέτε εσείς», είπε για να συμπληρώσει πως αντί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βλέπουν μια Ελλάδα με ισχύ, για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, συνομολογούν με αυτά που λέει η άλλη πλευρά.

«Γιατί υιοθετείτε αυτά που λέει η άλλη πλευρά; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά; Βλέπω μια ηττοπαθή προσέγγιση, γιατί έχετε μια ερμηνεία ήττας; Ο Ερτογάν αποπειράθηκε τρία πράγματα: να στείλει μεταναστευτικά ρεύματα για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά απέτυχε οικτρά λόγω της βούλησης του πρωθυπουργού, υπέγραψε το τουρκολιβυκό μνημόνιο που δεν έχει καμία αναγνώριση και μόνον μέτωπα εναντίον της Τουρκίας άνοιξε και προσπάθησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απέτυχε πάλι χάρη στην παρουσία του στόλου μας που απέτρεψε αυτή την παραβίαση», είπε.

Σχολίασε δε, καυστικά τις αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου ότι η Ελλάδα πηγαίνει ως πρόβατο σε σφαγή στο διάλογο με την Τουρκία, λέγοντας πως αν ο κ. Βελόπουλος αισθάνεται πρόβατο, «εμείς οι Έλληνες αισθανόμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε λύκο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ