ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για το καταστροφικό έργο της Μενδώνη

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης υπεύθυνος για το καταστροφικό έργο της Μενδώνη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δριμεία επίθεση εναντίον της Λίνας Μενδώνη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού ότι απαξιώνει με αλαζονεία τους δημιουργούς. Χαρακτήρισε επίσης έγκλημα την απόσπαση και μεταφορά των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Τέλος υποστήριξε ότι από τη στιγμή που δεν την αποπέμπει, ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για όσα πράττει. Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

«Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού έχει καταφέρει να εξοργίσει πολλαπλώς όλους όσους οφείλει να στηρίζει, αδιαφορώντας για την επιβίωση του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.

Πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού απαξιώνει με αλαζονεία μεγάλους δημιουργούς, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να στιγματίσει από το βήμα της Βουλής το σύνολο των καλλιτεχνών, δηλώνοντας ότι «κινούνται στο χώρο της μαύρης οικονομίας», δηλαδή ότι πληρώνονται με «μαύρα».

Το κατάφερε η κυρία Μενδώνη.»

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε:

«Αλλά και πρώτη φορά Υπουργός Πολιτισμού πρωτοστατεί σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η καταστροφή των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα προκειμένου να υπηρετήσει συμφέροντα και ιδεοληψίες.

Το έχει καταφέρει και αυτό η κυρία Μενδώνη.»

Και κατέληξε ως εξής:

«Ο κος Μητσοτάκης βλέπει εδώ και 14 μήνες την Υπουργό του να βλάπτει ανεπανόρθωτα τον Πολιτισμό στη χώρα μας.

Και στο βαθμό που ο ίδιος επιμένει να τη στηρίζει, έχει αποκλειστικά και προσωπικά την ευθύνη και για το καταστροφικό της έργο και για την ανεπάρκεια και για την προσβλητική της συμπεριφορά.»

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να βρει σωσίβιο στα εσωκομματικά του προβλήματα και την αμφισβήτηση που δέχεται από κορυφαία στελέχη του. Η επίθεσή του στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που ξεχειλίζει από προσωπική εμπάθεια και η λαϊκίστικη ρητορική του προκειμένου να ακουστεί από τον καλλιτεχνικό χώρο δεν συνιστούν πολιτική και είναι ανάξια σχολιασμού. Θέλω να σταθώ μόνο σε ένα σημείο», απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Πάει πολύ να μιλάει ο κ. Τσίπρας για το μετρό της Θεσσαλονίκης, όταν ο ίδιος είχε εγκαινιάσει μουσαμάδες! Η Κυβέρνηση θα παραδώσει ολοκληρωμένο και λειτουργικό το μεγάλο αυτό έργο στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το 2023», κατέληξε ο κ. Πέτσας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ