ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ήθελαν για μπροστινό»: Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα με «βολές» κατά Παππά

«Με ήθελαν για μπροστινό»: Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα με «βολές» κατά Παππά
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Νέες κατηγορίεςκατά του Νίκου Παππά αλλά και προειδοποιήσεις για αποκαλύψεις και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση περιέχει το υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στο υπόμνημα, που αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο επιχειρηματίας παραθέτει νέα στοιχεία και στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι.

Tις επόμενες ημέρες θα κριθεί από την Εισαγγελία η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης των καταγγελιών του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην συμμετοχή του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλο CCC .

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία η οποία και θα κρίνει αν προκύπτουν ποινικά δεδομένα και σε βάρος ποιων προσώπων και θα πρέπει να είναι επόμενη κίνηση για την υπόθεση.

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα

Στα ζητήματα που θα αξιολογηθούν θα είναι και αν προκύπτει λόγος για την αποστολή στην Βουλή της υπόθεσης προκειμένου να κριθούν τα καταγγελλόμενα για τον κ. Παππά.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη, προσκομίζοντας υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό.

«Με πρόδωσαν»

Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας:

«…Υπέστην στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό, αποδίδοντας εμπιστοσύνη προς διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα ανώτατα στελέχη (White House, όπως στις μεταξύ τους επαφές και mail αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι στενότατων σχέσεών του με την αριστερά και ειδικά με το κόμμα τους».

«Μαϊμού-συμφωνητικό»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Καλογρίτσας είπε πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με «κουμπάρους» τον Νίκο Παππά και το White Ηouse, για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τέλη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Στο υπόμνημά του, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει επ' αυτού:

«Και εδώ πράγματι είναι το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας και της διάψευσης της εμπιστοσύνης, αφού τα άνω στελέχη, τα οποία επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC και τον Samer Khouri την τήρηση της συμφωνίας, που οι ίδιοι είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά, αντιθέτως, εγκατέλειψαν τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και τους θυσίασαν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την πλευρά της CCC και του ιδιοκτήτη της - Samer Khouri».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ