ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Οι επόμενες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας

Ζαχαράκη: Οι επόμενες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δεν μπορεί να είναι απάντηση» είπε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Παρασκευή.

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα ατονήσει και αποκάλυψε πως ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται έξω από τα σχολεία στελέχη εκπαίδευσης μαζί με τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων και συζητούν με τα παιδιά για ζητήματα που αφορούν στη σχολική ζωή.

Την ίδια ώρα, η υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στα αιτήματα παιδιών και γονιών, είπε πως ζητούν σπάσιμο τμημάτων, κάτι που είναι πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών.

«Αυτή τη στιγμή πλήττεται ο πιο οικονομικά αδύναμος» τόνισε επίσης η κ. Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στο ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών -που ανακοινώθηκε προ ημερών- η κ. Ζαχαράκη είπε πως το να μπορέσουν να προσληφθούν τόσο νωρίς οι 30.000 εκπαιδευτικοί, αυτή η δουλειά, οι πιστώσεις, είναι δουλειά μηνών.

Μίλησε και για ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα: πρώτον διευρύνεται το ολοήμερο προς διευκόλυνση των γονέων, δεύτερον την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για τριμηνιαίες συμβάσεις αναπληρωτών, που θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες, και τρίτον αρχές Οκτωβρίου θα καλυφθούν τα κενά όπου και αν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας, η κ. Ζαχαράκη τόνισε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν εάν γίνει lockdown, θέση που εξέφρασε άλλωστε και ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ