ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να εξαπολύσει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό για ανικανότητα να διαχειριστεί τόσο την οικονομική, όσο και την προσφυγική κρίση.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά πως δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα να βρει λύση και να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Λίγες μέρες πριν το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα καλώντας την κυβέρνηση να τις εφαρμόσει.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει μεταξύ άλλων την άμεση αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σίτιση, η υγιεινή και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων.

Παράλληλα, θα επισημάνει την ανάγκη άμεσης δημιουργίας κλειστων, φυλασσόμενων χώρων προσωρινής διαμονής τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει σωστή γεωγραφική διανομή σε όλη τη χώρα, ενώ θα αναφερθεί και στη σημασία ύπαρξης καλύτερου συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως η αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι εθνική υπόθεση και θα ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει έτσι ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να περιοριστούν οι συνέπειες στον τουρισμό.

Οσον αφορά την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα πως έχει πλήρως αποτύχει στο να διαχειριστεί το πρόβλημα επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών και ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ