ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζηδάκης για το προσφυγικό και την οικονομία

Ο Κώστας Χατζηδάκης για το προσφυγικό και την οικονομία
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

“Έχουμε μια κυβέρνηση που από την μια έχει ιδεοληψίες, τις οποίες δεν έχει ξεπεράσει παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό και από την άλλη έχει μια έλλειψη τεχνογνωσίας που στο επίπεδο του προσφυγικού, ας πούμε, φαίνεται ξεκάθαρα”, τονίζει ο Κώστας Χατζηδάκης στο CNN Greece.

“Παρότι θεωρώ ότι πρώτη τους προτίμηση είναι να αποφύγουν τις εκλογές, δεν βγάζω από το μυαλό μου και το σενάριο της ηρωικής εξόδου. Ότι δηλαδή κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας μπορεί να θελήσει να ξαναβάλει τις φουστανέλες, τα δοκιμάζει αυτά κατά καιρούς και να πει ότι του ‘Τσίπρα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει’, και προκειμένου να γίνει Γιώργος Παπανδρέου Νο2 και να δει το κόμμα του να εξαερώνεται τελείως, -διότι υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ λόγων και έργων-, να διακόψει αυτή την πορεία φθοράς με ένα πατριωτικό εμβατήριο της αριστεράς και να σώσει ένα ποσοστό, όσο μπορεί να σώσει 20-25%”, σημειώνει.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν το βάλουμε καλά στο μυαλό μας όλοι, θα την αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Δυστυχώς, ενώ είχε γίνει προσπάθεια το 2014, ξαναγυρίσαμε πίσω”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ