ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός για το μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν

Προβληματισμός για το μνημόνιο κατανόησης Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβληματισμός επικρατεί στη Βουλή για την κύρωση του μνημονίου κατανόησης Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν μετά τη στρατιωτική επίθεση στην Αρμενία και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις είτε να μπει στον πάγο, είτε να αποσυρθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Βουλή έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για το κλίμα που επικρατεί στη Βουλή ενόψει της προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης του στην αρμόδια Επιτροπή.

Ήδη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζητά την άμεση απόσυρση του, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν που έχει επιδείξει άκρατο ανθελληνισμό και βαρβαρότητα απέναντι στον αδερφό λαό της Αρμενίας, συνιστά νομιμοποίηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν τόσο το Αζερμπαϊτζάν, όσο και η Τουρκία καθώς και οι ισλαμιστές τρομοκράτες που πολεμούν στο πλευρό τους.

Το θέμα έθιξε στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, κάνοντας λόγο για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν «στα αδέρφια μας τους Αρμενίους».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης που ήταν στην έδρα, σχολίασε πως προφανώς δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει απάντηση.

«Επί της ουσίας δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος προεδρεύων να σας δώσει μια απάντηση τώρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει την συνεννόησή του με την κυβέρνηση και ενδεχομένως να συμβεί και αυτό που λέτε ή όχι , εγώ δεν μπορώ να σας πω , ούτε επίσης να πάρω θέση ως προεδρεύων. Ως "Κακλαμάνης", όμως, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ