ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος ο επιβάτης: Στη Θεσσαλονίκη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας

Άγνωστος ο επιβάτης: Στη Θεσσαλονίκη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας, την ώρα που στην πόλη βρισκόταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποιον κυβερνητικό αξιωματούχο μετέφερε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της γειτονικής χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν τη στήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς, ενώ υπογραμμίστηκε και η προσπάθεια της Ελλάδας για το σκοπό αυτό, με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επακόλουθη προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της συμφωνίας με καλή πίστη.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση που διοργάνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Liupko Nikolovski και Fatmit Bitikji και ο υπουργός Οικονομικών Kreshnik Betekshi καθώς και η πρέσβης των ΗΠΑ στη Βόρεια Μακεδονία Kate Marie Byrnes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ