ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Υπερψηφίζει τα μέτρα για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

Κίνημα Αλλαγής: Υπερψηφίζει τα μέτρα για τους πληγέντες από τον «Ιανό»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των πληγών που άνοιξαν οι θεομηνίες, ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Υπογράμμισε όμως, ότι απαιτείται αυτόματη εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης που ψηφίζει σήμερα η Βουλή, σε όσες περιοχές είτε έχουν υποστεί είτε θα υποστούν στο μέλλον ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

«Και στην Ηλεία είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα και πρέπει να είναι ανάλογη η εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης και στους κατοίκους των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν υποστεί ολική καταστροφή», είπε ο κ. Κατρίνης.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών.

«Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει 12 μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Μέχρι σήμερα, μόνο τρία από αυτά έχουν έρθει στη Βουλή. Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεστε για να εφαρμόσετε αυτά που εξαγγέλλετε και να στείλετε το σωστό μήνυμα και στους επενδυτές και στην αγορά;» είπε ο βουλευτής.

Και συνέχισε:

«Λέτε για τον ΕΝΦΙΑ ότι τον καταργείτε σε 26 ακριτικά νησιά, αλλά δεν λέτε ότι στην 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση δεσμευτήκατε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου θα εναρμονίσετε τις αντικειμενικές και εμπορικές αξίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις λαϊκές συνοικίες, και θα βάλετε 3.000 ζώνες που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών. Να το πείτε αυτό στον ελληνικό λαό και όχι να λέτε ότι θα μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ σε αυξημένες αντικειμενικές αξίες και εμπορικές οι οποίες θα γίνουν στο τέλος του εξαμήνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ