Συνομιλία Τζόνσον - Ερντογάν: Ικανοποίηση του Λονδίνου για τις διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε το βράδυ της Δευτέρας στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ανησυχούσε για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καλωσορίζοντας την είδηση ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να αρχίσουν εκ νέου διερευνητικές συνομιλίες.
«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και χαιρέτισε την είδηση ότι Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν σε συνομιλίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία και η Βρετανία έχουν αμοιβαίο συμφέρον να επιδεικνύουν μια ισορροπημένη, αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, να στηρίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.
Αναφερόμενος στο θέμα των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Αρμενία θα πρέπει να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει σε αυτόν τον ορεινό θύλακα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αυτή του Νοτίου Καυκάσου.
Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Λιβύης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης σε αυτή τη χώρα.
Η Κίνα «στοιχηματίζει» στην ασφάλεια του χρυσού - Αγόρασε πάνω από 1.000 τόνους σε ένα 8μηνο
12:13
Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν διαβάζει Truth Social - Τον κατηγορεί για παραβίαση της εκεχειρίας Τραμπ
12:09
Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Λεπέν και Μελανσόν οδεύουν προς δεύτερο γύρο «βλέπει» δημοσκόπηση
12:03
Νέο πλήγμα για τον Μερτς - Παραιτήθηκε η υπουργός Εργασίας και συμπρόεδρος του SPD
11:56