ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πομπέο: Στη βάση της Σούδας με Μητσοτάκη και συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας - ΗΠΑ

Επίσκεψη Πομπέο: Στη βάση της Σούδας με Μητσοτάκη και συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας - ΗΠΑ
Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο

Στη συνέχεια, στις 11:20, θα γίνει η διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

Στις συναντήσεις των δυο ανδρών, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Το απόγευμα σήμερα (17:00), ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, υποδέχθηκαν στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν Πομπέο, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Πηγή: Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

Ο δεύτερος Αμερικανός πολιτικός που φιλοξενείται στην οικία Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είναι ο δεύτερος Αμερικανός πολιτικός μετά τον Τζορτζ Μπους που θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τη δεκαετία του '90 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος φιλοξενήθηκε δύο φορές από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουλίου 1991 και η δεύτερη το 1994. Ο Τζορτζ Μπους, ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τη χώρα μας μετά τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ