ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές των πολιτών

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές των πολιτών
Γιώργος Ζάχος / ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το pressing στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Επισήμανε μάλιστα πως «ειδικά στην Αττική η κατάσταση λόγω της πανδημίας είναι στα όρια απώλειας ελέγχου».

Αναφέρθηκε στο «τρίγωνο μέσων μαζικής μεταφοράς, σχολείων και υγειονομικών μέσων» για να ασκήσει δριμεία κριτική στη ΝΔ περί «συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, που αγνοούν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής, καθώς «υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακούει τις σχετικές εισηγήσεις».

«Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία αν νιώθουν ασφαλείς –είναι 20.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι και χωρίς τεστ. Ρωτήστε τους υγειονομικούς αν νιώθουν ασφάλεια που και αυτοί είναι 5.000 λιγότεροι. Ρωτήστε τους πολίτες που παίρνουν καθημερινά τα μέσα μεταφοράς», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, ενώ υπενθύμισε πως «στη βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ δεν συνταγογραφούνται τεστ για τους μαθητές στα σχολεία».

«Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα έξι μήνες για να ανοίξουν με ασφάλεια», δήλωσε, και επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των σχολείων πρωί απόγευμα, όπου δεν υπάρχουν αίθουσες «με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προγραμματισμό, δηλαδή με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το απόγευμα».

Στην ερώτηση για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει ένα δεύτερο lockdown, απάντησε ότι «αν το εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή, σαφώς, αλλά το βασικό ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για το αποφύγουμε, και η απάντηση είναι πως όχι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποτυχία της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική, και συγκεκριμένα «την αποτυχία της πολιτικής του προβλέψιμου συμμάχου –όπως χαρακτήρισε από τις ΗΠΑ τη χώρα μας ο Κ. Μητσοτάκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ