ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Μη επιστρεπτέο μέρος της τέταρτης επιστρεπτέας προκαταβολής

Σκυλακάκης: Μη επιστρεπτέο μέρος της τέταρτης επιστρεπτέας προκαταβολής
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μη επιστρεπτέο θα ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου λόγω κορωνοϊού ή τοπικού lockdown.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα δώσει στις επιχειρήσεις αφενός ρευστότητα και αφετέρου θα αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου με αντικείμενο «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις - εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)», ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις έως τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα ορθής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων.

«Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας», είπε και σημείωσε πως ο σχεδιασμός οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεχτικός.

«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5 ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενους», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ