ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πομπέο: Αναχώρησε από το σπίτι του Μητσοτάκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Επίσκεψη Πομπέο: Αναχώρησε από το σπίτι του Μητσοτάκη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Screen grab από βίντεο

Τέλος, έλαβε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε για δεύτερο βράδυ στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάικ Πομπέο και οι σύζυγοί τους, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, δείπνησαν σε χαλαρό κλίμα.

Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός ξεπροβόδισε τον κ. Πομπέο, ο οποίος αναχώρησε για το αεροδρόμιο ώστε να συνεχίσει την περιοδεία του, που έχει ως επόμενη στάση την Ρώμη.

Ο κ. Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν Πομπέο ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, για τη φιλοξενία.

Ικανοποίηση στην Αθήνα

το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας και μάλιστα σε αυτή την ιδιαίτερα κομβική συγκυρία.

Η στάση του Αμερικανού ΥΠΕΞ και οι δηλώσεις τους καταδεικνύουν πως η αμερικανική εξωτερική πολιτική απομακρύνεται από την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι δηλώσεις Πομπέο πως το Διεθνές Δίκαιο και μόνο είναι το κριτήριο για τη σύναψη συμφωνιών είναι ενδεικτικές της στήριξης των θέσεων της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Πομπέο εξέπεμψε πολλαπλά μηνύματα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας, μακροπρόθεσμης, συνεργασίας.

«Ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ δεν ήταν τόσο στενές και παραγωγικές όσο σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Μάικ Πομπέο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ