ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Πελώνη για την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει

Διευκρινίσεις Πελώνη για την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει
Δελτίο τύπου / POOL / ΙΝΤΙΜΕ

Διευκρινίσεις αναφορικά με την πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση έδωσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Πελώνη, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των ψηφιακών συστημάτων του υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, πλέον εξασφαλίζεται δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την εξασφάλιση δωρεάν δεδομένων (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον η κυβέρνηση ενισχύει τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

«Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση», δήλωσε - μεταξύ άλλων - η Αριστοτελία Πελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ