ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση και εντός της Βουλής για συλλαλητήριο και καταλήψεις

Ένταση και εντός της Βουλής για συλλαλητήριο και καταλήψεις
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε στο Σύνταγμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για άσκηση βίας εναντίον μαθητών που διαδήλωναν για τη λήψη μέτρων προκειμένου να λειτουργήσουν σε συνθήκες ασφαλείας τα σχολεία.

Τόσο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας όσο και της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ στηλίτευσαν τη ρίψη χημικών, διαχωρίζοντας ωστόσο, τη θέση τους αναφορικά με τα επεισόδια που φαίνεται να προκάλεσαν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες.

«Ο τελικός στόχος είναι να χτυπήσει η αστυνομία τους μαθητές» επεσήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να συκοφαντεί τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την έλλειψη φροντίδας και προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Σημείωσε δε, πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε παρατράγουδο προκάλεσαν όσοι πετούσαν μολότοφ.

«Κουκουλοφόροι ταραξίες αμαύρωσαν την μαθητική διαμαρτυρία, εύχομαι η θέση σας που στηρίζει τις καταλήψεις να μην συνεχιστεί και σήμερα στηρίζοντας τους κουκουλοφόρους», είπε απευθυνόμενος προς τον Γιάννη Ραγκούση ο Σπήλιος Λιβανός από τη ΝΔ και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από την υπουργό Παιδείας, ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο, αλλά με τα σχολεία ανοιχτά.

«Είναι στα θετικά ότι έχετε αρχίσει να ρωτάτε γιατί παλαιά λέγατε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποκινεί ακραίες συμπεριφορές», σχολίασε δηκτικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Την ίδια ώρα, σε συνεδρίαση Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης μίλησε για επιστροφή σε άλλες εποχές.

«Πριν από λίγο τα ΜΑΤ χτυπήσαν μια ειρηνική πορεία μαθητών, με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία. Και δεν σταματάει το κύμα καταλήψεων με ΜΑΤ. Αυτά είναι που μας γυρίζουν πίσω σε άλλες εποχές», είπε.

Υπέρ του δικαιώματος του συνέρχεσθαι τάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας πως εάν υπήρξε βία εναντίον μαθητών, το κόμμα του την καταγγέλλει.

«Αλλά εάν επεισόδια προκλήθηκαν από τραμπούκους και κουκουλοφόρους, καταδικάζουμε αυτού του είδους τις συμπεριφορές», είπε.

Αστυνομική βία και κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στους μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα, κατήγγειλε και ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ