ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας ο μόνος που δεν κατάλαβε τίποτα από την απόφαση της Συνόδου

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας ο μόνος που δεν κατάλαβε τίποτα από την απόφαση της Συνόδου
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε έντονο ύφος απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε «πυρά» στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας του καταλογίζει «πολιτική μυωπία» και «μικροψυχία».

«Ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Θλιβερή εξαίρεση, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου».

«Καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση Τσίπρα

Σημειώνεται ότι στην ανάρτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έφυγε «με άδεια χέρια» από τη Σύνοδο Κορυφής και ότι «δεν έφτασε καν τον πήχη» για τις κυρώσεις.

«Για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με άδεια χέρια. Όχι μόνο πέρασε κάτω από τον πήχη, αλλά δεν τον έφτασε καν», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Ούτε κυρώσεις στην Τουρκία, ούτε καν ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν ξεκινήσουν ξανά οι προκλήσεις», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «το ερώτημα είναι γιατί τελικά πέταξε λευκή πετσέτα; Και μάλιστα τη μέρα που ανακοινώνεται επισήμως η ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Τη μέρα που ανακοινώνεται συμφωνία των δυο πλευρών στο ΝΑΤΟ. Μια μέρα μετά την αναχώρηση Πομπέο από την Ελλάδα».

«Όσο δε γνωρίζουμε τι ακριβώς συμφώνησε, υπέγραψε και υπογράφει στο Βερολίνο, θα τα αποδίδουμε όλα αυτά στην απλή σύμπτωση», σχολιάζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ