ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Υγείας της ΕΕ ο Κικίλιας

Κορωνοϊός: Στην άτυπη συνάντηση Υπουργών Υγείας της ΕΕ ο Κικίλιας
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Υγείας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη μεταρρύθμιση του Π.Ο.Υ., που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom και της Επιτρόπου Υγείας της Ε.Ε. Στέλλας Κυριακίδου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ο ηγετικός οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΥ. που συνδέονται με την Covid-19, αλλά και στα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί πρόκληση για την Ε.Ε., λόγω της πίεσης από τις ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Γραφείο Ευρώπης του Π.Ο.Υ. πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των μεταρρυθμίσεων, βασισμένο στη στενή συνεργασία με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ