ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακλητή υπάλληλος της Βουλής διορίστηκε η Ζαρούλια - Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετακλητή υπάλληλος της Βουλής διορίστηκε η Ζαρούλια - Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή, λίγες μόλις ημέρες πριν εκδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές από τη Βουλή ανέφεραν πως με βάση τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε και ζήτησε τον διορισμό της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια», υπογραμμίζεται.

Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν πως ο διορισμός δεν είναι μεν παράνομος, ωστόσο, προκαλεί αρνητική εντύπωση η συγκυρία, καθώς σε πέντε ημέρες βγαίνει η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια πριν από περίπου 10 ημέρες. Ο ίδιος δεν διαθέτει γραφείο στη Βουλή και ο διορισμός αφορά στο πολιτικό του γραφείο.

Το ΦΕΚ για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια:

"Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας. Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Για αδιανόητη και εξοργιστική απόφαση κάνει λόγο το ΜέΡΑ 25.

"Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία", αναφέρει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ζαρούλια, κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και φέρεται ως επίσημη εκφραστής «των θέσεων και των παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης, δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας σειρά επιθέσεων σε βάρος όσων είχαν στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, «διευθύνοντάς την από κοινού με άλλους», με αναφορά απευθείας στον αρχηγό, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, και «διακηρύσσοντας τις παραπάνω αρχές της οργάνωσης, με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών» αλλά και εναντίον ομάδων ή ατόμων, που στοχοποιούνται από τη “Χρυσή Αυγή” ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ