ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Προς το παρόν δεν εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός - Πέτσας: Προς το παρόν δεν εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διήμερο απομακρύνει το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων ειδικότερα στην Αττική, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12 δεν είναι στην παρούσα φάση στο τραπέζι.

Προηγουμένως, ο κ. Πέτσας είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, την κρίσιμη περίοδο που διανύει η Ελλάδα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λέγοντας:

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων. Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά. Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ