ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για την επιστολική ψηφοφορία

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για την επιστολική ψηφοφορία
Δελτίο τύπου / POOL - INTIME

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τη διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τη σημερινή εκλογή κοσμητόρων και γραμματέων στη Βουλή κατηγορεί την πλειοψηφία ότι έκανε πίσω στην εξ αποστάσεως ψήφο με ηλεκτρονικά μέσα επειδή «τρέμει» την ψηφοφορία για τα τρία Μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «παίζει καθυστερήσεις με την οφειλόμενη προς τον ελληνικό λαό “Συγγνώμη” και δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να καταχραστεί τους Θεσμούς για να εξυπηρετήσει τον κομματικό του σχεδιασμό».

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όλοι οι βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν πόσο «διαβλητή» είναι η διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας που προβλέπει ο νέος Κανονισμός της Βουλής.

«Η ΝΔ στην προσπάθειά της να αποφύγει ένα καινούργιο κοινοβουλευτικό φιάσκο, όπως αυτό στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μεθόδευσε μέσω της αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου. Κι αυτό ενώ αρχικά, είχε γίνει ομοφώνως δεκτή τόσο από την κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και από τα άλλα κόμματα η εξ αποστάσεως ψήφος με ηλεκτρονικά μέσα, που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η μόνη σύγχρονη διαδικασία με εχέγγυα που μπορεί να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της ψηφοφορίας», αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενώ προσθέτουν προσθέτουν πως:

«αντ’ αυτού η ΝΔ, προφασιζόμενη τεχνικά θέματα, αιφνιδιαστικά άλλαξε στάση, προκρίνοντας την απαρχαιωμένη και διαβλητή διαδικασία της επιστολικής ψήφου, με προφανή στόχο την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας και τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής της ομάδας, με κάθε μέσο, σε βάρος της ελευθερίας ψήφου των Βουλευτών και της ίδιας της Δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ