ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΜεΡΑ25 γίνεται πιο… «κόμμα» - Εκλέχτηκε Συντονιστής και Πολιτική Γραμματεία

Το ΜεΡΑ25 γίνεται πιο… «κόμμα» - Εκλέχτηκε Συντονιστής και Πολιτική Γραμματεία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, προχωράει η οργανωτική συγκρότηση του ΜεΡΑ25.

Αυτό που ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία πολιτών γύρω από τον Γιάνη Βαρουφάκη αρχίζει να αποκτάει οργανωτική συγκρότηση. Το Σαββατοκύριακο συνεδρίασε διαδικτυακά η νέα Κεντρική Επιτροπή η οποία εξέλεξε Συντονιστή και Πολιτική Γραμματεία. «Το ΜεΡΑ25 γίνεται πιο… κόμμα», είπε χαρακτηριστικά έμπειρο στέλεχος της Αριστεράς.

Το ΜεΡΑ25 φαίνεται ότι έχει δύο βασικού στόχους:

1. Να εκφράσει στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο τις «κοινωνικές αντιστάσεις» στην κυβερνητική πολιτική.

2. Να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δυσαρεστούνται από την κεντρώα στροφή του κόμματος.

Στέλεχος του ΜεΡΑ25 με το οποίο συνομίλησε το CNN Greece, είπε ότι το επιτελείο του κ. Βαρουφάκη δεν ανησυχεί από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα να μένει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές. «Το ΜεΡΑ25 έχει πολύ «κρυφή» ψήφο», είπε χαρακτηριστικά.

Συντονιστής και ΠΓ

Η Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε νέο συντονιστή τον Κώστα Μπιτσάνη. Τα μέλη της ενδεκαμελούς Πολιτική Γραμματείας είναι οι: Αλεξάκη Ευαγγελία(Λίτσα), Βασιλακόπουλος θοδωρής, Βελισσαρίου Σίσσυ, Γιανουλάκη Αθηνά, Λουλούδης Ηλίας, Λυμπεράτος Γεράσιμος, Μπαράκας Αθανάσιος, Ντάσκας Κώστας, Σμυρλής Αλέξης, Σόφτση Μαρία και Στράτου Σοφία. Και μετά από κλήρωση στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν επίσης οι Κακαρέτσα Ελένη και Δεληγιάννη Ελένη.

Δεδομένου ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει τη θέση του γενικού γραμματέα και όχι του προέδρου, τα καθήκοντα του συντονιστή είναι αυτά που έχει ο γραμματέας στα… «προεδρευόμενα» κόμματα.

Κρίσιμη αλλά όχι σοβαρή κατάσταση

Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων: «Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του μου έρχεται κατά νου το παλιό εκείνο ανέκδοτο από την εποχή του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου: Το αρχηγείο του γερμανικού στρατού στέλνει τηλεγράφημα στο αρχηγείο του συμμαχικού του αυστρο-ουγγρικού στρατού. Γράφουν οι Γερμανοί στρατηγοί στους αυστριακούς: «Στο δικό μας μέτωπο η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά όχι καταστροφική». Και τότε η Βιέννη απαντά: «Στο δικό μας μέτωπο η κατάσταση είναι καταστροφική αλλά δεν είναι σοβαρή.»»

Προσέθεσε ότι:

«Ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του να μιλούν για την οικονομία, αλλά και την κατάσταση στην δημόσια υγεία, στην δημόσια παιδεία, στην κοινωνία γενικότερα, είναι σαν να ακούμε τους Βιεννέζους στρατηγούς: «Η κατάσταση είναι καταστροφική αλλά όχι σοβαρή», λένε στον εμβρόντητο λαό. «Την έχουμε υπό έλεγχο», επιμένουν την ώρα που δεν κάνουν τίποτα για να την αντιμετωπίσουν: Ούτε κουρέματα φόρων, δανείων, οφειλών – ούτε θεσμικές αλλαγές – ούτε προσλήψεις στα νοσοκομεία ή στα σχολεία).

Όχι κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες δεν μπορούν να στηριχτούν σε μια κυβέρνηση που επιδίδεται με μανία στην καθυστέρηση της έλευσης των πραγματικών αριθμών για να πείσει ότι η καταστροφική κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή. Σε μια κυβέρνηση που αποψιλώνει το δημόσιο ΕΣΥ την ώρα που το εκθειάζει – που στρέφεται εναντίον των δασκάλων και των μαθητών τους οποίους έχει παρατήσει στη μοίρα τους – που δίνει πακτωλούς δημόσιου χρήματος στην ολιγαρχία, στα αρπακτικά ταμεία, στους κλινικάρχες, στους στυγνούς ολιγάρχες – για να μην αναφερθώ και στο δυναμίτη στα θεμέλια της δημοκρατίας – τα μαζικά μέσα αποβλάκωσης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ