Επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα
Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.
Η επίσκεψη θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια προσπάθεια για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
«Αν δεν υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία, δεν μπορούμε να πετύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR, ενώ προανήγγειλε την επικαιροποίηση της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.
Η Ελλάδα, την περασμένη χρονιά είχε επιχειρήσει να επαναπροωθήσει εκατοντάδες μετανάστες στην Τουρκία, όπως προβλέπει η διμερής συμφωνία του 2002, όμως εκείνη είχε αρνηθεί.
Μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η Άγκυρα αποδέχτηκε την μεταφορά 308 μεταναστών από την Ελλάδα, κυρίως Μαροκινούς, Τυνήσιους και Αλγερινούς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Χουριέτ.
Πετρέλαιο κίνησης: Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση της επιδότησης-«Νεότερα θα μάθετε τη Δευτέρα»
11:51
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας – Κανονικά η κυκλοφορία
11:42
Μαρινάκης: Η μείωση της προκαταβολής φόρου εξετάζεται από τον Μητσοτάκη - Τι είπε για τεκμήρια
11:32
Σκέρτσος: Στο 8% η ανεργία τον Ιούνιο – «Η Ελλάδα αλλάζει θέση στον ευρωπαϊκό χάρτη εργασίας»
11:16