ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια

Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια
Φωτογραφία αρχείου Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά το πέρας της θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, όπου θα παρακαθήσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πρακτικά, ο στόχος του κ. Στόλτενμπεργγκ είναι:

1. Να συμβάλει στην περαιτέρω στρατιωτική αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο.

2. Να κλείσει τυχόν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό απεμπλοκής Ελλάδας και Τουρκίας.

3. Να ενισχύσει στη σφαίρα της δημόσιας διπλωματίας την εικόνα ενός ΝΑΤΟ που μπορεί να διαμεσολαβεί για να επιλύει τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών του.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας του NATO χθες βρέθηκε στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ