ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάσος Πετρόπουλος: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, προκύπτει κόστος για τη χώρα

Τάσος Πετρόπουλος: Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, προκύπτει κόστος για τη χώρα
EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση του χρηματοδοτικού προγράμματος προκύπτει κόστος για τη χώρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα. Παράλληλα, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ζήτησε να συνεκτιμηθεί και να επιμεριστεί η ευθύνη σε αυτούς που δυσκολεύουν την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας,

"Να μην ζητηθεί από την Ελλάδα το οποιοδήποτε κόστος προκύψει απ' αυτή την καθυστέρηση. Πρέπει να επιμεριστεί σ΄ εκείνους που έχουν την ευθύνη", σημείωσε ο υφυπουργός.

"Είμαι βέβαιος ότι δεν θα περάσει και το Πάσχα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, το οποίο θα είναι Πάσχα - ανάστασης για την οικονομία" σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τηρείται η συμφωνία με τους θεσμούς.

Ο υφυπουργός, σχολιάζοντας άρθρο του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει θετική αξιολόγηση της Ελλάδας, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, σημείωσε πως η όποια θετική αντιμετώπιση θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και στην τήρηση των δεσμεύσεών της.

Τέλος, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για το δικαίωμα πρώην βουλευτών και δημάρχων να εισπράττουν μέχρι και τρεις συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος υπενθύμισε ότι το τεχνητό όριο που θέτει η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό δεν θα υπερβαίνει τα 3.088 ευρώ για τις πολλαπλές συντάξεις.

"Όσες χωράνε στο όριο αυτό θα λαμβάνονται. Εμείς είπαμε να μην προχωρήσουμε σε περικοπές για όλους, δεν είπαμε για κάποιος να υπάρξει περικοπή και για άλλους όχι. Βάλαμε έναν γενικό κανόνα. Θεωρώ ότι είναι αξιοπρεπές το όριο που έχουμε θέσει" ξεκαθάρισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ