Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για 7,5% ανάπτυξη το 2021
Ανανεώθηκε:
Ρεαλιστικές χαρακτήρισε τις προβλέψεις για αύξηση του ΑΕΠ κατά 7,5% την επόμενη χρονιά ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το πιο αισιόδοξο σενάριο, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως οι προβλέψεις «δεν είναι υπεραισιόδοξες, αλλά ρεαλιστικές».
«Το 7,5% που υπάρχει ως πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, είναι ρεαλιστικό, από τη στιγμή που και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει το 2021 με ρυθμό 6%,χωρίς να προσμετρά τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε.
Σημείωσε ακόμη, ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, υπάρχει και δυσμενές σενάριο που προβλέπει μείον τρεις μονάδες.
«Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Αλλά η κυβέρνηση το παράκανε. Έχετε καταθέσει το πιο αισιόδοξο σενάριο, καταλαβαίνω γιατί το κάνατε αλλά κάνατε λάθος», είπε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
SPONSORED
Σοβαρό τροχαίο στην Σκιάθο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε είσοδο ξενοδοχείου
23:23
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι - Εικόνες από το σημείο
23:12
Καλαφάτης στο συνέδριο ΝΔ: «Μέσα από μεταρρυθμίσεις το κράτος έγινε πιο φιλικό προς τον πολίτη»
23:12
Ισραηλινά πλήγματα σε 100 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
23:01