ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολάκης κατά καλλιτεχνών για «νομιμοποίηση» των νεοναζιστών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολάκης κατά καλλιτεχνών για «νομιμοποίηση» των νεοναζιστών
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης κατά καλλιτεχνών που όπως είπε συνέβαλλαν στη νομιμοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στα μάτια του κόσμου.

Στη συζήτηση σε επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός με αφορμή την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, εξέφρασε την ελπίδα ότι «αύριο η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της. Θα βάλει τους ναζί, τους υμνητές της χούντας, τους δολοφόνους εκεί που τους αξίζει, ισόβια στη φυλακή».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε ότι υπήρξαν καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν κι αυτοί εκείνη την περίοδο στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής.

«Σε ποια τρύπα θα κρυφτούν; Δηλαδή, ήθελα να ήξερα, που θα κρυφτεί - γνωστοί καλλιτέχνες - που θα κρυφτεί ο Σάκης ο Ρουβάς, που έλεγε "δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή". Πού θα κρυφτεί ο Νότης Σφακιανάκης, που έλεγε ότι "εγώ ψήφισα τη Χρυσή Αυγή"; Πού θα κρυφτεί ο Πέτρος Γαϊτάνος, που έλεγε "μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής"; Πού θα κρυφτεί εκείνη η Σαμπρίνα, που έλεγε "υποστηρίζω τον Νότη και τον Στιβ Γιατζόγλου που παρακολούθησαν εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής";

»Πού θα κρυφτεί ο Βέρτης, που έλεγε ότι "από τα 100 που θα πει η Χρυσή Αυγή τα 10 είναι καλά"; Ή ο Πλούταρχος, που έλεγε τα σλογκανακια "ακραία δεξιά, ακραία αριστερά, τα λένε για να φοβίσουν τον κόσμο και να μην πάει στην Χρυσή Αυγή"; Που θα κρυφτούν αύριο όλοι αυτοί; Αυτά τα λέω, γιατί πρέπει να θυμόμαστε ποιοι τότε που χρησιμοποίησαν σαν μακρύ χέρι του συστήματος για να μη στραφεί η αριστερά τους ναζί της Χρυσής Αυγής, ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα τους ξεπλέναν στα μάτια του κόσμου», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ