ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαϊτάνης στο CNN Greece: Η ΝΔ ήταν η πρώτη που έφραξε τον δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Γαϊτάνης στο CNN Greece: Η ΝΔ ήταν η πρώτη που έφραξε τον δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής
Νέα Δημοκρατία

Για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαμάχης, η οποία έκρινε ένοχους τον Νίκο Μιχαλολιάκο και έξι πολιτικά στελέχη ακόμη της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece.

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που έφραξε τον δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζω ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά η Χρυσή Αυγή συνελήφθη», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έφραξε κοινοβουλευτικά το δρόμο της Χρυσής Αυγής ξεκινώντας με τη διακοπή της χρηματοδότησης και έφτασε μέχρι το 2019 όπου η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής, αποδυναμώθηκε κοινοβουλευτικά και σήμερα είχαμε την έκδοση αυτής της ιστορικής απόφασης η οποία καθιστά και με τον πιο επίσημο τρόπο την Χρυσή Αυγή ως μία εγκληματική οργάνωση. Είναι μία ιστορική μέρα και στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι».

«Ο αγώνας για το ξερίζωμα τέτοιων ιδεολογιών πρέπει να είναι διαρκής»

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον αγώνα της Μάγδας Φύσσα, ο Τάσος Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία μητέρα που έχασε το παιδί της και ο πόνος του γονιού σε κάθε περίπτωση παραμένει μεγάλος.

«Προφανώς η Μάγδα Φύσσα αισθάνεται δικαιωμένη αλλά ο πόνος του γονιού σε κάθε περίπτωση παραμένει μεγάλος. Είναι μία μάνα που έχει το παιδί της και δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω».

Για την πενταετή καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης ο κ. Γαϊτάνης αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «επί της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπήρχαν αίθουσες να δικάσουν τη δίκη της Χρυσής Αυγής». Τόνισε δε ότι ο αγώνας στην κοινωνία για το οριστικό ξερίζωμα της ιδεολογίας της βίας, του φασισμού, της μισαλλοδοξίας θα πρέπει να είναι διαρκής.

Για τα επεισόδια

«Εκτέθηκαν όσοι έκαναν αυτές τις ασχήμιες» σχολίασε ο κ. Γαϊτάνης, αναφορικά με τα μικρής έκτασης επεισόδια που έλαβαν μέρος έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ