Δίκη Χρυσής Αυγής - Τασούλας: Σήμερα η Δημοκρατία απέδειξε περίτρανα πως ξέρει να είναι μαχόμενη
Ανανεώθηκε:
«Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη. Μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και έξι βουλευτές του κόμματος.
«Η ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα. Οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος», τόνισε στη δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής.
«Για να φτάσουμε όμως εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα», κατέληξε ο κ. Τασούλας.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Ποια η προθεσμία υποβολής
01:00
Έως τις 30 Απριλίου παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
00:30
: Το τέλος του Λαριτζανί, το κυνήγι του Χαμενεΐ και το ρήγμα μεταξύ Τραμπ και ΝΑΤΟ για το Ορμούζ
23:56
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45