ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής: ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες Βαρουφάκη για εξύβριση από αστυνομικό

Δίκη Χρυσής Αυγής: ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες Βαρουφάκη για εξύβριση από αστυνομικό
FACEBOOK/VforVaroufakis

Καταγγελία ότι δέχτηκε εξύβριση από αστυνομικό, έξω από το Εφετείο μετά τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στο Εφετείο για να ακούσει την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, κατά την οποία έγινε και χρήση δακρυγόνων, και στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα εν μέσω μίας αποπνικτικής από τη χρήση των χημικών ατμόσφαιρας, όπως κατήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, απευθύνθηκε σε έναν άνδρα των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: 'Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. 'Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά».

Μετά την καταγγελία ο κ. Βαρουφάκης απευθύνθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γράφοντας:

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος ανακοίνωσε τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκτοξεύτηκαν 150 μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), μετά τις καταγγελίες του Γραμματέα του «ΜΕΡΑ 25» για επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ