ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Δεν αποκλείονται πρόωρες «εκλογές» στα Κατεχόμενα

Τατάρ: Δεν αποκλείονται πρόωρες «εκλογές» στα Κατεχόμενα
O «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ AP Photo / Petros Karadjias

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες άφησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, Ερσίν Τατάρμετά την απόφαση .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Κίπρις ποστασί» που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), αναφέρεται ότι από την υφιστάμενη «βουλή» είναι ασαφές κατά πόσο μπορεί να προκύψει νέα «κυβέρνηση».

Κατά την ίδια πηγή, το συλλογικό όργανο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) συνεδριάζει στις 16.00 σήμερα.

Προστίθεται ότι θα συζητηθούν επίσης τα όσα έγιναν χθες, η επίσκεψη στην Τουρκία του κ. Τατάρ και οι «προεδρικές εκλογές», με τον κ. Τατάρ να πιστεύει – όπως γράφει το δημοσίευμα – ότι το ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών» θα πρέπει να συζητηθεί «πρόωρα».

Στην ερώτηση πότε θα υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Τατάρ δεν έδωσε απάντηση, γράφει ο δημοσιογράφος της Κίπρις ποστασί που θεωρεί ότι αυτό είναι ένδειξη πως η παραίτηση θα υποβληθεί μετά τις «προεδρικές».

Στο μεταξύ, ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσλέρ δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει ένας συνασπισμός ΚΕΕ – ΔΚ – κόμματος Αναγέννησης μέχρι την διεξαγωγή των «βουλευτικών» που λέγεται ότι θα γίνουν τον Ιανουάριο, αποκλείοντας την συμμετοχή του δικού του κόμματος σε ένα τέτοιο «κυβερνητικό» σχήμα.

Κύπρος: Ανοίγουν στις 11:00 την Πέμπτη τα Βαρώσια – Στο Συμβούλιο Ασφαλείας προσέφυγε η Λευκωσία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ