ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Ούτε βήμα πίσω από τους στόχους μας στo Αιγαίο

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν: Ούτε βήμα πίσω από τους στόχους μας στo Αιγαίο
Turkish Presidency via AP. Pool

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα από τους στόχους της στην Ανατολική Μεσόγειο, επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προστατεύσει, όπως λέει, τα συμφέροντά της στην Κύπρο.

«Το θέμα του Αιγαίου και της Μεσογείου είναι αυτό στο οποίο η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ ούτε βήμα πίσω. Έχουμε διαμηνύει παντού ότι δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να αγνοεί την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και μας περιορίζει στις ακτές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος στην εφημερίδα του Κατάρ «The Peninsula», και αναμεταδίδει η Daily Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία πάντα υποστήριζε μια δίκαιη κατανομή πόρων και «αποφασιστικά» θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα αναγνώρισε τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο αφού συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τις επιδιώξεις της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο παρά τις «κενές απειλές και τους εκβιασμούς».

«Η Τουρκία έχει δείξει δυνατά και ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη μείωση της έντασης και ευνοεί τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο μέσω των δηλώσεών της αλλά και των ενεργειών της. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι δρούμε σωστά όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σήμερα στο Κατάρ όπου θα συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι. Το Κατάρ ανακοίνωσε επίσης την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, με το καταριανό πρακτορείο ειδήσεων QNA να αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προοπτικές ενίσχυσης των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ