ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Απαράδεκτες δηλώσεις, εξυπηρετεί «εχθρικά συμφέροντα»

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Απαράδεκτες δηλώσεις, εξυπηρετεί «εχθρικά συμφέροντα»
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, ενώ σχολιάζει ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει χαρακτηριστικά σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Την παραίτηση Κοντονή σχολίασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις του μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ως «μείζον πολιτικο και ηθικό ζήτημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece και της Αμαλίας Κάτζου, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει στις αποκαλύψεις Κοντονή.

Το πρωί, σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν στη Βουλή οι «βόμβες» που έριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, για τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες και ειδικότερα στη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, με την κυβέρνηση να προαναγγέλλει σχετική ρύθμιση.

Η πρόταση που διατύπωσε εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης να φέρει άμεσα προς ψήφιση η κυβέρνηση ρύθμιση που να στερεί στους υμνητές του ναζισμού τα πολιτικά τους δικαιώματα, χαρακτηρίστηκε υποκριτική από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Κοινή συνισταμένη της κριτικής που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ως κυβέρνηση αφαίρεσε από τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε παραμονές των εκλογών τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από την ηγεσία και τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν το επανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ