ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους χρυσαυγίτες

Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους χρυσαυγίτες
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τροπολογία με την οποία αποστερούνται αυτοδίκαια και διαρκώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι χρυσαυγίτες κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δείξει ότι ως κυβέρνηση δεν ήθελε να πέσουν στα μαλακά.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που προανήγγειλε νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης, πυροδοτώντας αντιδράσεις, στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή στερητική της ελευθερίας για τα εγκλήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα («εγκληματική οργάνωση») και κατά το χρόνο της τέλεσής τους είχαν την ιδιότητα του μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ή καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί και συμμέτοχοι μέλους του ελληνικού ή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που τέλεσε τις παραπάνω πράξεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία συνιστά έννομη συνέπεια καταδικαστικής απόφασης, που επέρχεται αυτόθροα και μπορεί να εφαρμοστεί και αναδρομικά, δηλ. ακόμη και σε σχέση με καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη επιβληθεί.

Την τροπολογία κατέθεσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ