ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγρια κόντρα Πλεύρη - Πολάκη για εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν

Βουλή: Άγρια κόντρα Πλεύρη - Πολάκη για εθνικοσοσιαλιστικό παρελθόν
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν στη Βουλή Θανάσης Πλεύρης και Παύλος Πολάκης με αφορμή αναφορά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική πορεία του βουλευτή της ΝΔ.

Ο Θανάσης Πλεύρης χαρακτήρισε ψεύτη τον κ. Πολάκη και διέψευσε ότι υπήρξε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, ότι σήκωσε τη σβάστικα και ότι συμμετείχε σε πορείες του νεοναζιστικού μορφώματος.

"Είμαι γιος του Κώστα Πλευρη, που όπως ξέρετε είναι οπαδός του εθνοσοσιαλισμού, αν ήθελα να γίνω εθνοσοσιαλιστής ή ναζί μου δόθηκε η δυνατότατα να επιλέξω, ο εύκολος δρόμος ήταν ο ακροδεξιός δρόμος, εγώ είχα την επιλογή να γίνω δεξιός πολιτικός", είπε ο βουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει τις φωτογραφίες που αναφέρθηκε.

"Υπάρχει το βίντεο στο όποιο σε πορεία της Χρυσής Αυγής που συμμετέχουν 50 άτομα βγαίνεις μπροστά σαν το κοκοράκι για να πεις είμαι και εγώ εδώ", αντέτεινε ο Παύλος Πολάκης και μίλησε για "κωλοτούμπα" τον Θανάση Πλεύρη που από το ΛΑΟΣ μεταπήδησε στη ΝΔ.

"Απ' το είμαι μέλος τώρα με βάζει σε πορεία. Δεν ήμουν ποτέ μέλος. Εγώ μεγάλωσα σε μια πατρίδα που αν και διαφωνώ με τον πατέρα μου σε ένα ποινικό δικαστήριο θα τον υπερασπιστώ. Με εγκαλείτε που υπερασπίστηκα ως δικηγόρος τον πατέρα μου. Αυτό είναι το ήθος σας", αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε "χουντοσταγονίδια" τα στελέχη της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν την Τετάρτη έξω από το Εφετείο κατά την ανακοίνωση της απόφασης της Δικαισύνης για την Χρυσή Αυγή. "Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος ιστορικών στιγμών. Χθες ήταν ημέρα νίκης και χαράς που δεν δηλητηριάστηκε από συγκεκριμένα χουντοσταγονίδια της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοϊδη που είπε αισχρά ψέματα. Υπάρχει βίντεο που δείχνουν ρίψη χημικών χωρίς να έχει προηγηθεί ρίψη μολότοφ", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ