ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εισοδηματικά κριτήρια για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας

Θεοδωρικάκος: Εισοδηματικά κριτήρια για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Αλλαγές στο νομοσχεδιο για την τροποποίηση του κώδικα ιθαγένειας και συγεκριμενα για τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται, επέφερε ο αρμόδιος Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συμφωνα με τη νομοθετική βελτίωση «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα καθορίζονται τα ειδικότερα στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αιτούντος» για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.

Η αρχική διάταξη για τη χορήγηση ιθαγένειας σε νόμιμο αλλογενή αλλοδαπό πρόεβλεπε σε οτι αφορά στα οικονομικά κριτήρια, ο αιτών να έχει ετήσιο εισόδημα, ίσο με το ετήσιο συνολικό εισόδημα των μηνιαίων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη.

«Η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς με το νόμο να καλύπτει κάθε περίσταση που συμβαίνει στη χώρα και στην ανθρωπότητα, όπως μια οικονομική ύφεση, γι΄ αυτό ρυθμίζουμε με μέτρο και λογική ένα πρόβλημα, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και πιθανόν να καθιστούσε απαγορευτικό σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να γίνουν Έλληνες αυτή την δυνατότητα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ