ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κόμματος ο Κοντονής - «Καθείς και οι επιλογές του»

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός κόμματος ο Κοντονής - «Καθείς και οι επιλογές του»

Ραγδαίες είναι οι εξέλιξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκτός κόμματος τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, μετά τις δηλώσεις του που πυροδότησε κόντρα μεταξύ του ίδιου και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί».

«Ο καθείς και οι επιλογές του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί σκληρή κόντρα μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοντονής, το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας».

Παράλληλα, προέβη σε δηλώσεις για τον νέο Ποινικό Κώδικα που άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει την δυνατότητα σε εγκληματίες σαν τους Χρυαυγίτες να έχουν προνόμια.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής, ο οποίος εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως επεσήμανε, «η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τους μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες δηλώσεις

Οι δηλώσεις του αυτές πυροδότησαν κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες», σημειώνοντας παράλληλα ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα.

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον πρώην βουλευτή, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» την αναφερθείσα ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαξιώντας, όπως είπε, να την σχολιάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ