ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Ν. Ηλιόπουλος: Η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό μετά την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
ΙΝΤΙΜΕ

«Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να πει ψέματα και για τον Ποινικό Κώδικα και για μια σειρά από άλλα ζητήματα, τα οποία ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή», τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,

«Αποτελεί μεγάλο ερώτημα, γιατί η ΝΔ αισθάνεται αυτήν την ανάγκη να πει ψέματα», πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Τα προηγούμενα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφε στο Politico ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά, χρησιμοποιώντας τη λογική των δύο άκρων», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ακόμα ότι «κεντρικά στελέχη της ΝΔ μιλούσαν για την ανάγκη μιας 'σοβαρής' Χρυσής Αυγής, με την οποία θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία». «Σήμερα, μετά την τεράστια λαϊκή κινητοποίηση που συνέβαλε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής και στην ιστορική απόφαση ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ένα ολόκληρο σύστημα βρίσκεται σε πανικό», ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι γι' αυτό καταφεύγει σε ψέματα.

«Ένα τέτοιο ψέμα είναι ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε με την Αριστερά στο κίνημα των αγανακτισμένων. Δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από κεντρικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, του Λαγού, του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, στις πλατείες των αγανακτισμένων. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από αυτά τα στελέχη στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ο λόγος είναι ότι στο πρώτο δεν ήταν εκεί, ενώ στο δεύτερο ήταν κεντρικοί συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει η ΝΔ για δήθεν ευνοϊκότερη μεταχείριση των χρυσαυγιτών με το νέο Ποινικό Κώδικα, επισήμανε ότι «με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, θα μείνει περισσότερο στη φυλακή, εφόσον καταδικαστεί με ισόβια, σε σχέση με τη διάταξη που ίσχυε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα».

Όσον αφορά την άποψη ότι πλέον οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής δεν χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι «στην πραγματικότητα συζητάμε πάνω σε ένα ψέμα που έχει ξεκινήσει από τη Νέα Δημοκρατία». «Το Σύνταγμα αναφέρει ότι για να χάσει κάποιος τα πολιτικά του δικαιώματα, χρειάζεται να καταδικαστεί από αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Επομένως, ακόμα και με τον παλιό ποινικό κώδικα, η προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου δε θα στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα των χρυσαυγιτών», σημείωσε.

Επίσης, σημείωσε ότι «με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η ποινή για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανώτατο όριο τα 15 έτη, που αποτελεί μία από τις υψηλότερες ποινές για αυτό το αδίκημα στην Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι «εάν υπάρχει ένας άνθρωπος κατάλληλος να κρίνει εάν με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, η Χρυσή Αυγή δήθεν 'πέφτει στα μαλακά' όπως λέει η ΝΔ, αυτός είναι η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα. Και η συνήγορος της οικογένειας, με χθεσινή της συνέντευξη, είπε ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή δεν 'πέφτει στα μαλακά'».

Κάλεσε, ακόμα, τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει «γιατί δεν στηρίζει την πρόταση για ρύθμιση στον εκλογικό νόμο, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, μια πρόταση που ενσωματώνει μια σειρά από κωλύματα εκλογιμότητας, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση».

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι σήμερα στην ελληνική κοινωνία επιστρέφει ο φόβος και η ανασφάλεια και ότι οι πολίτες δείχνουν να μην εμπιστεύονται τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των οικονομικών συνεπειών της».

Και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το σχέδιό του και τις προτάσεις του, για τη στήριξη των ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, θα μπορέσει να κερδίσει χώρο σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που σήμερα αναζητά εναλλακτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ